نشست مطبوعاتی اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران
نشست مطبوعاتی اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران در تاریخ دوشنبه 30 آبان ماه با حضور آقای دکتر زیدی فرد (معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری وزیر نفت)، آقای دکتر مطهری (مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران)، آقای دکتر کفایتی (رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت)، آقای دکتر کلانتری (رئیس پژوهشگاه صنعت نفت)، آقای دکتر چهار دولی (مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت) برگزار گردید.
نشست مطبوعاتی اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران در تاریخ دوشنبه 30 آبان ماه با حضور آقای دکتر زیدی فرد (معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری وزیر نفت)، آقای دکتر مطهری (مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران)، آقای دکتر کفایتی (رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت)، آقای دکتر کلانتری (رئیس پژوهشگاه صنعت نفت)، آقای دکتر چهار دولی (مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت) برگزار گردید.
در ابتدای این نشست آقای دکتر زیدی فرد، معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری وزیر نفت ضمن اشاره به اقدامات وزارت نفت در حوزه دانش بنیان نسبت به برگزاری این کنفراس در راستای تحقق اهداف کلان صنعت نفت اشاره کرد.
زیدی فرد افزود: تعداد شرکتهای دانش بنیان از ۱۵۰ شرکت در سال گذشته به ۵۵۰ شرکت در سال جاری رسیده که رشدی ۳ برابری را نشان میدهد.
وی در این خصوص تاکید کرد: تمامی تلاش ما این است که برنامه ای برای استمرار این رویداد در سال های آتی داشته باشیم تا با ترسیم نقشه راه مستمر، حرکتی به سمت و سوی ارتقا شرکت های دانش بنیان در صنعت نفت ایران ایفا کنیم.
معاون مهندسی و پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: در این کنفرانس و نمایشگاه، سند برنامه توسعه فناوریهای اولویتدار صنعت نفت ایران به صورت رسمی رونمایی خواهد شد که با ابلاغ این سند، مسیر حرکت در زیست بوم صنعت نفت روان تر خواهد شد.
در پایان وی افزود: این رویداد با هدف جهتدهی شرکتهای دانش بنیان به سمت نیازهای صنعت نفت، آشنایی با آخرین دانش و تکنولوژی روز در این حوزه، بررسی فرصتها و چالشهای شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، بررسی روشهای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان، افزایش بهرهوری و تقویت رقابت پذیری و گام برداشتن در مسیر رونق کسب و کارهای دانش بنیان و فناور این حوزه برگزار میشود.
در ادامه آقای دکتر مطهری (مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران) با تبیین برنامه های شرکت ملی نفت ایران در راستای اقتصاد دانش بنیان در نفت به اختصاص بودجه 500 میلیارد دلاری جهت بهره برداری از چاه های کم بازده توسط شرکت های دانش بنیان در این نشست خبری اشاره نمود.
همچنین در ادامه آقای دکتر کلانتری (رئیس پژوهشگاه صنعت نفت) با اشاره به ماموریت های ذاتی پژوهشگاه در توسعه زیست بوم دانش بنیان صنعت نفت به میزبانی شایسته این پژوهشگاه از اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران اشاره نمود.
دکتر کفایتی (رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت) ضمن بیان اهداف و برنامه های پارک، نسبت به تشریح ایجاد شبکه مالی و دانشبنیان در اکوسیستم صنعت نفت اشاره نمودند. ایشان تاکید کردند یکی از اهداف مهم و بلند پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت حضور در فعالیتهای بینالمللی و توجه به صادرات دانش بنیان است.
در پایان ایشان تاکید کردند که در سال جاری باید به گونهای کار شود که در پایان سال بتوانیم جشن خودکفایی در حوزههای فناورانه صنعت نفت داشته باشیم و در سال آینده پا را فراتر گذاشته و در حوزههای تخصصی دیگری مانند استانداردها تجهیزات تولید لایسنس ها و … وارد شده و صاحب علم و تکنولوژی شویم.
در ادامه آقای دکتر چهار دولی، مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت با اشاره به مزیت ها و ظرفیت های این کنفرانس و نمایشگاه در توسعه شرکت های دانش بنیان به برنامه ریزی جهت جشنواره انتخاب محصولات برتر دانش بنیان در حوزه صنعت نفت اشاره نمود.
در پایان این نشست خبری آقای دکتر صفار زاده دبیر اجرایی کنفرانس به بیان جزئیات این کنفرانس و نمایشگاه شامل برگزاری ۱۸ نشست تخصصی با حضور شرکت های تابعه وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران) در حاشیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانشبنیان در صنعت نفت و معرفی بیش از 20 مقاله از میان 250 مقاله دریافتی و داوری آن توسط کمیته داوری کنفرانس و برگزاری نمایشگاه در راستای بهم رسانی شرکت ها و استقبال زیاد شرکت های دانش بنیان اشاره نمود.
دبیر اجرایی نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانشبنیان از تشکیل ستاد پیگیری تحولات و تفاهمنامههای نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانشبنیان در صنعت نفت بهمنظور برگزاری هرچه بهتر دورههای بعدی این کنفرانس خبر داد و گفت: بیش از ۱۵۰ شرکت دانشبنیان فعال در صنعت نفت کشور در بخش نمایشگاهی این رویداد حضور خواهند داشت، ضمن آنکه در برگزاری این کنفرانس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت و دیگر سازمان های مرتبط همکاری خواهند داشت.